GRE阅读真题系列解析之Passage 96

市面上流传的GRE阅读机经真题有三百多篇,同时又存在多种版本的答案和解析,有些疑难题目让考生不知道听谁的,还有些版本的解析像是用谷歌翻译把同题目和选项翻译了一下。厚朴GRE认为,GRE阅读的解析,可以讲得再清楚一点。

GRE不光有技巧,不光有快速解题法,GRE更加考察大家的逻辑硬实力,文字理解实打实的深度。良好的GRE备考应当在课堂上向老师学习快速解题法,取同取反逻辑的同时,课下扎扎实实的读懂每一句读懂,是一切技巧使用的前提。皮之不存,毛将焉附?

有感于此,我们尝试用比较长的时间,原创一个解析,力求做到超详细,大白话,包你懂。之前为大家推送了Passage1-95的解析,今天继续为大家推出Passage 96(逻辑单题)解析,这篇阅读一共有1段,共1道题,厚朴GRE版超详细「包你懂」系列对此篇文章进行了清楚地解析。

Passage 96

In the 1600s there was intense competition in Europe to discover how to make porcelain. The two groups of Europeans working in China—Dutch merchants and French missionaries—each tried to discover the Chinese manufacturers’ secrets. The first French missionary journal was not published until 1717, several years after European porcelain manufacture began. Therefore, rather than copying the Chinese techniques, the European manufacturers must have learned by experiment.

文章解析

第一句

In the 1600s there was intense competition in Europe to discover how to make porcelain.

白话版讲解:

在 17 世纪的时候,欧洲人争前恐后地想要掌握制造瓷器的技术。

第二句

The two groups of Europeans working in China—Dutch merchants and French missionaries—each tried to discover the Chinese manufacturers’ secrets.

白话版讲解:

有两批在中国工作的欧洲人(一批是荷兰商人,另外一批是法国的传教士)都希望能够挖掘到中国人制造瓷器的秘密。

第三句

The first French missionary journal was not published until 1717, several years after European porcelain manufacture began. 

白话版讲解:

第一批法国传教士的杂志是在 1717 年才发表的,而这个时候欧洲的瓷器制造商已经开始自行制造瓷器很多年了。

第四句

Therefore, rather than copying the Chinese techniques, the European manufacturers must have learned by experiment.

白话版讲解:

因此,欧洲的制造商们并不是模仿了中国的制造技术,而是自己通过不断尝试摸索出了制造瓷器的方法。

题目解析

 

1.Which of the following, if true, provides the strongest support for the argument?

A. The techniques used by the first European makers of porcelain were essentially identical to techniques that Chinese porcelain maker used.

B. The first European-manufactured porcelain items were comparable in quality to some of the lower-quality porcelain that was then being imported into Europe from China.

C. The manuscript from which the 1717 journal article was published had been written down by French missionaries in China and sent to France some years before 1717.

D. The particular raw materials that are needed to make porcelain were not used in European ceramic making until the manufacture of porcelain began.

E. The first porcelain factory in Europe was founded in Germany by a manufacturer who had no channels of communication with China or Europeans working in China.

 

这道题问的是,以下哪个说法能够加强原文的论证过程?

这道题应该选 E。原文的结论是欧洲人制造瓷器的技术和中国的技术无关,是欧洲人自己摸索出来的。而原文给出的证据是,欧洲人当中只有两拨人在中国的想要去了解中国人是如何制造瓷器的,而这些人需要通过发表杂志的方式来让在欧洲的其他人了解中国的技术。而当他们的杂志发表出来的时候,欧洲人已经开始自行制造瓷器了。因为这个时间差,所以作者认为欧洲人制造瓷器的技术和中国无关。这道题要求我们选出可以支持论证过程的选项,即表明欧洲人制造瓷器的技术确实和中国无关。

A. 第一批欧洲瓷器制造商所采用的技术基本上和中国的瓷器制造商所采用的技术是一样的。(这个选项是削弱了原文的论证过程,表明欧洲人有可能模仿了中国的技术。)

B. 第一批欧洲人制造的瓷器质量很差,和从中国进口到欧洲的瓷器中,质量比较差的瓷器差不错。(无关选项)

C. 在 1717 年出版的杂志里出现的文章,其手稿是由在中国的法国传教士写的,并且在 1717 年之前就传到法国了。(这个选项是削弱了原文的论证过程,表明欧洲人有可能模仿了中国的技术。)

D. 直到欧洲人开始制作瓷器了,欧洲人才真正开始使用里面所需要的原材料。(无关选项)

E. 欧洲的第一个瓷器制造厂是由德国人创办的,并且其创始人和中国或者是在中国工作的欧洲人没有任何关系。(这个选项可以加强原文,表明欧洲人制作瓷器的技术和中国无关。)

文章作者

相关文章

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注